Új parkolót adtak át Kunszentmártonban

Megosztás

Harminc-negyven férőhelyes parkolót adták át Kunszentmárton belvárosában. Az új parkolóval máris gondok adódtak, többen nem tudták, hogy lehet oda beállni, ezért külön KRESZ-táblát is ki kellett helyezni, mert a Bejárat feliratú tábla kevésnek bizonyult ehhez.

Örömteli fejlesztésről számolta be Wenner-Várkonyi Attila. Kunszentmárton polgármestere a minap videójában azt közölte, hogy az Alkotmány út 2. számú ingatlanon új parkolót használhatnak immár a városiak, a Kunszentmártonba látogatók.

A város első embere hangsúlyozta, a parkoló használata ingyenes, hiszen azt a városi adófizetők pénzéből, a kommunális adóból hozták létre. Ezért köszönetet is mondott az adófizetőknek. Megköszönte azoknak is a munkát, akik ebben a folyamatban részt vettek. Külön kiemelte Katona József vállalkozó hathatós közreműködését, aki ingyen biztosított a munkákhoz úthengert.

Wenner-Várkonyi Attila azt is közölte, hogy a parkolóban 30, de akár 40 autó számára is van hely. Ez nagyban megkönnyíti a városközpntban történő parkolást, főleg csütörtökön, piacnapon. Hangsúlyozta, a parkolót csak egy irányból, a Kossuth Lajos útról lehet megközelíteni.

Ez máris kisebb gondokat okozott, többen nem találtak be a parkolóba, ezért egy plusz KRESZ-táblával kellett a segítségükre sietni. Többen annak ellenére nem találták a parkoló bejáratát, hogy arra tábla hívja fel a figyelmet, valamint sokan kérdezték azt is, hogy a parkoló fizetős-e, holott erre utaló tábla viszont nincs kihelyezve.

A polgármester hozzátette, a parkoló hátsó részében található kaput a közeli napokban kinyitják, hogy ezen lehessen megközelíteni rendelési időben az egészségügyi központot. Cserébe ezért három parkolóhelyet biztosítanak az itt dolgozó orvosoknak.

Reményét fejezte ki, hogy az eddig a parkolásban tapasztalt kaotikus viszonyok az új parkoló kialakításával megszűnnek.

Kapcsolódó cikkek